banner

Aanvragen kraamzorg

Gratis kennismakingsgesprek

Bent u geïnteresseerd in kraamzorg van mij? En woont u in de regio Rotterdam? Vraag naar mijn beschikbaarheid en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik bezoek u dan op een afgesproken moment waarbij ook uw partner aanwezig kunt zijn..

Traject

  1. U zoekt contact met Kraamzorg Geborgen Verzorgen en gaat na of uw uitgerekende datum nog vrij is. Zo ja, dan volgt een kennismakingsgesprek.
  2. Binnen een week na het kennismakingsgesprek neemt u een besluit en gaat u over tot inschrijving.
  3. Er volgt een afspraak voor intake bezoek rondom week 34. Tijdens dit bezoek wordt ook contact gelegd met overige gezinsleden, indien van toepassing.
  4. Bij de eerste tekenen van de geboorte neemt u contact met mij op

Inschrijven

Inschrijven voor mijn kraamzorg:
https://www.kraamzorg1op1.nl/kraamzorg-aanvragen/maak-uw-account-aan

Zij bemiddelen middels een datingsite tussen kraamzorg aanvragers en kraamzorgaanbieders en verzorgen de contracten met de zorgverzekeraars. Kraamzorg 1op1 heeft met alle zorgverzekeraars een contract voor 2018 behalve de Friesland, Zorg en Zekerheid, ONVZ en Eno.

De inschrijvingsprocedure gaat in de loop van dit jaar veranderen. Zodra daarover meer duidelijkheid is wordt u hierover geïnformeerd.
Bij matige beschikbaarheid is het in sommige gevallen ook mogelijk om via https://www.allerzorg.nl/kraamzorg enkele dagen zorg van mij te krijgen.

Gegarandeerd kraamzorg

Ik werk als zelfstandig zorgverlener en neem gemiddeld per maand 1 zorg aan. Dat maakt de kans heel erg groot dat ik er zelf kan zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan heb ik back-up afspraken met collega’s, wel en niet bekend met Natuurlijke Kraamzorg. Op dinsdagen ben ik vaak verhinderd vanwege docentschap in de opleiding Natuurlijke Kraamzorg, in overleg met u wordt ook dan gekozen wel of niet gebruik te maken van deze back-up collega’s.

Als wederdienst verzorg ik ook back-up voor collega’s. Daarom kan het soms voorkomen dat uw zorg wordt teruggebracht naar 5 uur per dag zodat ik 2 gezinnen verzorgen kan.

Duur kraamzorg, standaard 49 uur over 8 dagen.

Het aantal uren kraamzorg waarop u standaard recht heeft is 49 uur verdeeld over 8 dagen. Hierop kan door de verloskundige in het Indicatieformulier (LIP) geplusd en gemind worden met factoren als borstvoedingsproblemen, kunstvoeding, niet zelfstandig redzaam en meer.

Bij de verdeling van het aantal zorguren richt ik mij als professional op hetgeen u en uw kindje nodig hebben. De zorg voor de borstvoeding en een veilige start is daarin vaak leidend. Vaak werk ik de eerste dagen wat langer en daarna steeds korter per dag. Afstemming vindt ook plaats met de beschikbaarheid van overige mantelzorg. Eventueel vroeg beginnen i.v.m. kindjes naar school helpen, of doordeweeks meer en weekend weer minder, het is allemaal bespreekbaar.

Vergoeding Natuurlijke Kraamzorg -  Eigen bijdrage

Gelukkig is kraamzorg voor iedereen toegankelijk via de basisverzekering. Natuurlijke Kraamzorg valt onder gewone kraamzorg en wordt als zodanig vergoed door uw ziektekostenverzekering.
Let u wel op of uw verzekeraar een contract heeft afgesloten met onze coöperatie of bemiddelingsbureau. (ter bespreking bij kennismaking).

In de kraamzorg geldt een eigen bijdrage van 4,30 per uur voor elk uur kraamzorg. Bij 49 uur is dit al ruim 200 euro. Dekking hiervan, geheel of gedeeltelijk, wordt geregeld in de aanvullende verzekeringen.

Eventuele bijkomende kosten tijdens kraamzorg

* Huur borstkolf thuiszorgwinkel (20,--) plus aanschaf individueel plastic kolfset (44,--) of
* Voor gebruik mijn kolf (Ardo) en hulpset voor 15 euro per kraambed.
* Vingervoed spuitje 7,50
* Tepelzalfje 5,--
* Biologisch dynamische kamille bloemetjes, theezeef
* 3 thermosflessen, 2 x 1 liter en 1 halve liter
* Ter ondersteuning van de moeder na de bevalling: arnicadruppels D6 (o.a.Vogel)
* Voor het naveltje: Wececin strooipoeder (Weleda)

 

Geborgen Verzorgen
Maria Bom
Jacques Dutilhweg 120
3065KA Rotterdam

Telefoon: 06 – 17 282 146
E-mail: mariabom@geborgenverzorgen.nl

Erkenningen & accreditaties

Contact

Kraamzorg Geborgen Verzorgen
Maria Bom
Jacques Dutilhweg 120
3065KA Rotterdam

Telefoon:
06 – 17 282 146
010-2022390

E-mail: mariabom@geborgenverzorgen.nl

Maria-portret-new